Polish Home Association (Stowarzyszenie Dom Polski) jest organizacją działającą na zasadzie wolontariatu (unincorporated association) skupiającą ludzi dobrej woli i działającą na rzecz polskiej emigracji w Cardiff i okolicach.

Nasze początki sięgają 2008 roku. Wtedy to grupa przyjaciół (Patrycja, Marysia, Magda i Justyna) postanowiły połączyć przyjemność z działania razem i zaangażować się w pracę na rzecz polskiej społeczności w Cardiff. Dziś w naszym Stowarzyszeniu kontynuujemy te działania organizując życie kulturowe i towarzyskie Polonii oraz wspierając rodaków w pokonywaniu kolejnych wyzwań emigracyjnego życia. Za swoją pracę i poświęcony czas nie pobieramy żadnego wynagrodzenia.

Jeśli chciałbyś pobyć z interesującymi ludźmi i wspomóc nas w realizowanych projektach - napisz do nas. Odpisujemy do każdego, kto się przedstawi i wyrazi chęć pomocy. Zachęcamy też do przyjścia i poznania nas osobiście - w ciągu roku organizujemy szereg zabaw okolicznościowych, na których można zawsze nas spotkać. Szczegóły i daty organizowanych imprez są na bieżąco aktualizowane na naszej witrynie internetowej.