Cooperation and Partners:

Federation of Poles in Great Britain

The "British Poles" initiative

Accountancy Services

(Duty hours in the Polish House, Cardiff)

There are no translations available.

Zapraszamy wszystkich Polaków do zapoznania się z niecodzienną inicjatywą „British Poles”. Jest to inicjatywa, która ma na celu zaktywizowanie polskiej społeczności w Wielkiej Brytanii i pobudzenie świadomości społeczeństwa obywatelskiego. Inicjatywa ma zachęcić brytyjskich polityków do dialogu z Polakami, a także umożliwić potrzeganie Polaków jako aktywny elektorat. Pozwoli ona nam również pilnować obietnic polityków przez następne lata.

W ramach projektu powstała strona internetowa britishpoles.uk, za pośrednictwem której możemy wysłać pytania wszystkim kandydatom na członków parlamentu i umieszczenie ich odpowiedzi na stronie.

Strona jest bardzo łatwa w obsłudze i zawiera przygotowany list do kandydata na parlamentarzystę z pięcioma pytaniami ważnymi dla społeczności polskiej w UK. Wystarczy, że wpiszemy swój kod pocztowy aby dowiedzieć się jacy kandydaci z naszego okręgu wyborczego startują w wyborach. Po kolejnym kliknięciu możemy wysłać im gotowy list z pytaniami. Prosimy o przesłanie udzielonych odpowiedzi na adres This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

Zachęcamy do udziału wszystkich Polaków i ich przyjaciół, którzy mają obywatelstwo brytyjskie i prawo do głosowania w wyborach parlamentarnych. W ciągu jednego dnia swoje odpowiedzi wysłało już nam kilkudziesięciu kandydatów ze wszystkich partii. Sprawdzenie poglądów kandydatów jeszcze nigdy nie było tak łatwe!