W sobotę 10 maja 2014 r. w Cardiff Central Library miał miejsce "Europe Day" - jarmark zorganizowany przez "Europe Direct" odział Cardiff.

W ramach Dnia Europy w bibliotece wystawione zostały różne stoiska krajów członkowskich UE oraz organizacji europejskich. Polskie produkty na imprezie prezentowała restauracja "My Place" zaś punkt informacyjny z materiałami promocyjnymi Polski przygotowany został przez zespół Polish Home Association.

Na stanowisku multimedialnym prezentowaliśmy filmy edukacyjne o Polsce oraz materiały wprowadzające w polską historię i kulturę. Przygotowaliśmy także lekcje języka polskiego (Polish language taster session), które na Dniu Europy poprowadziła Ania Collins.

Zabawy i prezentacje w Cardiff Central Library miały miejsce w godzinach 10:00-16:00. Na koniec imprezy możemy śmiało przyznać, że oba polskie stoiska były najbarwniejsze, najliczniejsze i przyciągały najwięcej uwagi.

Dziękujemy zaproszonym gościom z Polish Community of the Valleys Association za ciepłe słowa i towarzystwo. Za pomoc w promocji Polski, polskiej kultury i polskich produktów dziękujemy wszystkim wolontariuszom i uczestnikom!

Więcej zdjęć w naszej galerii!

Więcej fotografii można obejrzeć na profilu Cardiff Central Library oraz Nasze Małe Cardiff

Na zdjęciu: dziewczyny z zespołu  PHA oraz goście z PCVA